2012. február 14., kedd

FEBRUÁR - BÖJTELŐ HAVA



"Böjtelő hava" arra figyelmeztet, hogy bár még tart az előző hónapban kezdődött farsang, nemsokára lejár a mulatozás ideje. Készülhetünk a böjti időre, "böjtmás hava" következik.


Erre érdemes tudatosan felkészülni, hiszen nemcsak vallási tartalma van, hanem lehetőség is az elszennyezett szervezet kitisztítására. Meg kell kezdenünk a szervezet salakmentesítését, fel kell készülnünk a tavaszi nagyböjtre! Nehéz ételek helyett mindinkább a tisztító táplálékok kerüljenek előtérbe.


Február folyamán a légzésgyakorlatokra is nagy figyelmet kell fordítani. Alkalmazzuk a méregtelenítő légzéseket, a hosszú kilégzést! Ha a böjtöt a légzésgyakorlatokkal jól előkészítjük, akkor nem lesz gondunk később az egészségünkkel.


A burgonyával februárban már vigyázni lell; ha a helytelen tárolás miatt csírázni kezdett, mérgező anyagok keletkeznek benne, ezért étkezéshez ne használjuk.


A reggeli gyógynövényteába tehetünk egy csipetnyi cayanne-paprikát. Ez gyorsan felmelegíti szervezetünket, a hideg téli reggeleket kellemesebbé teszi.


Este, lefekvés előtt ihatunk cseresznyeszárból vagy almahéjból főzött teát. Jó álmunk lesz tőle.


Torokfájásos hónap a február, influenza járvánnyal együtt vagy anélkül, mert a tél előrehaladtával fokozottan jelentkezik már az ellenálló erő csökkenése, a vitamin-, főleg a C-vitaminhiányos táplálkozás, az agyonfőzött és sütött ételekből álló húsos-zsíros téli étrend következményeként.


Mandula- és torokgyulladás esetén nem kell rögtön antibiotikus gyógyszerekhez folyamodnunk, inkább „fűhöz-fához kapkodjunk”. Tartsunk lébőjtkúrát a lázas időszak alatt. Az alma-nap is kitűnő. De meg is előzhetők a fertőzések, hatermészetes életmódot folytatunk télen is.


A testről most a lélekre fordítsuk figyelmünket. Bár még a télben járunk, jó, ha lélekben már a melegre, a tűzre, a tavaszra gondolunk, fellobbantjuk magunkban a Lélek tüzét. Új tüzet gyújtunk magunkban. Egész lelkünket tavaszváró remény, lelkesedés töltse el. Mit jelent ez?


Január 21-től február 18-ig tart a Vízöntő hónap, aminek szellemi tartalma: nemcsak ápoljuk magunkban a jövő terveit, hanem hozzálátunk megvalósításukhoz a végtelen lehetőségek tudatával, önbizalmával, de gyakorlatiasan.


A Vízöntő hónapot egzisztenciálisan megélő kozmikus ember keresi, ápolja, erősíti a közösségi kapcsolatokat, a kifelé fordulás ideje jött el. Az év ritmusa szerint a Kozmikus-szellemi erők kiáradásának csúcsideje február 11-e, a „kozmikus nap”. Különösen ügyeljünk e napon arra, hogy kifelé nyitottak, ugyanakkor befelé figyelők, erőgyűjtők, energiafokozók legyünk.


Ismerjük fel önmegvalósításunk jelentőségét, és fokozott cselekvőképességet nyerünk a Természetes Élet megvalósítására.
                                                                                                                   forrrás:hónapsoroló virtus

4 megjegyzés:

Tulipánt írta...

Köszönöm.

elena nuez írta...

such a great shot!

Tündérlátta írta...

De szeretek ilyeneket olvasni! Köszönöm!!

Margó írta...

Köszönöm!:-)